Monday, December 14, 2015

Go to KL + Taklimat Pre-Departure JPA

Assalamualaikum w.b.t
Hai semua. School holidays guys. So korang semua pergi bercuti ke mana? Atau hanya mereput di rumah. Haha. Me & my family tu pon nasib ja dpt pergi bercuti sbb my dad punya cuti bru lulus. Tp my mum kena tanda kertas periksa STPM bahasa melayu. Habis diangkutnya kertas exam pergi bercuti sekali =P smbil makan angin smbil tanda kertas.

Kitorang stu family bertolak hri isnin (7/12), lepas zuhur ke kl sbb pagi tu I have to settle my medical checkup for JPA. Last minute buat so last minute jugak la dpt result. Not my fault okayy, keadaan x mengizinkan utk buat awal. Plus servis Kuala Trg Speacialist(KTS) mmg lembap.Then pergi bermalam di rumah mak sedara-cik tie di rawang. The next day, sy pergi buat med checkup skali lgi dkt Lifecare KL utk urusan visa. I'll share how to do the med. checkup for visa in another post.~medical checkup visa-Australia

So lepas kitorang bergerak ke Bukit Mahkota, Bangi. Rumah mak cik jugak. Sbb ade baby and sepupu2 yg msih kecik. So nk pergi main ngan diorang.
On 10/12 ade taklimat dengan peg. JPA untuk pelajar yg nk ke Australia dan New Zealand. Start pukul 8.30 smpai tgh hari. Aq masa tu dtg dgn my parents and adik-Aiman tp diorang xley masuk dewan. Kesian kena tunggu aq hbis taklimat. Dah bgtaw suh pi shopping dulu or pergi mana2 sbb mmg lama tp diorang x nak. So diorng duduk dkt gazebo menunggu.

Masa taklimat tu kitorang kena pakai kemeja putih n blazer. Btw jihan x taw kena pakai cmtu. So dia dtg taklimat pakai bju biasa. Nasib baik dia gtaw awal dkt pegawai JPA so that dia x kena marah. ~jihan, sila merajinkan diri check wassap yer. Adoyaii






Tp bila bergmbr sekelas, there were some of our classmates yg tiada. Rasa sngt sedih. Sbb x semua our friends yg dpt fly. Like few of my friends said Auckland will always be Auckland.(nama kelas kitorang). Hopefully diorang yg xdpt fly tabah dan berjaya wherever they are. Yg dpt fly, jgn bangga diri. Always thanks to Allah(bersyukur). Dan smoga Allah sentiasa menjaga kita semua dripada segala cabaran dunia. Will always love Auckland.

No comments:

Post a Comment